Diventa Bella helpt bij de nieuwe Donkervoort F22

“We don’t compromise, neither should you”
Donkervoort Automobielen is een familiebedrijf dat de snelste, lichtgewicht supercars ter wereld bouwt. Al sinds de oprichting in 1978 door Joop Donkervoort is de filosofie “creëren, niet produceren”; het creëren van de ultieme rijervaring met sportauto’s die het leven van mensen veranderen. Extreem maatwerk, innovatieve technologie en ongeëvenaarde persoonlijke service zorgen voor een combinatie van een technisch hoogwaardig product en traditionele waarden.

Sinds 2000 is het bedrijf via Loosdrecht in Lelystad gevestigd, waar productie, verkoop, showroom, marketing, onderhoud én service op één locatie zijn ondergebracht. Zoals het een waar familiebedrijf betaamt, is dochter Amber verantwoordelijk voor de marketing, merchandising en events, waaronder de Donkervoort Ambassador Tour die afgelopen maand werd gereden.

In januari 2021 heeft Joop Donkervoort het stokje van Managing Director overgedragen aan zoon Denis. Deze laatste heeft gezorgd voor uitbreiding van de activiteiten naar het Midden-Oosten en de Verenigde Staten, maar maakt geheel volgens traditie nog steeds een proefrit in elke Donkervoort die de fabriek in Lelystad verlaat.

Donkervoort x Diventa Bella
Zoals die proefritten nog steeds onderdeel zijn van hun tradities, verzorgen wij inmiddels bijna 10 jaar voor Donkervoort de detailing van hun supercars, zowel op locatie als bij ons in Diventa Bella. Naast het nalopen op imperfecties voordat elke nieuwe auto de fabriek verlaat, hebben we o.a. een S8 uit 1984, een GT-40 en diverse GTO-RS weer helemaal picobello gemaakt en voorbereid voor bijvoorbeeld een beurs.

Nieuwe Donkervoort F22
Op 10 december is de nieuwe Donkervoort F22 bekendgemaakt! Deze tweedeurs, tweezits supercar zal met een gewicht van minder dan 800kg de lichtste ter wereld worden. De F22 luidt een nieuw tijdperk in; vergeleken met zijn voorganger de D8 GTO is hij sneller, groter en lichter en verbruikt hij minder brandstof, terwijl zijn topsnelheid hoger ligt.

Deze innovaties zijn het resultaat van een ontwikkelingstraject dat Denis 5 jaar geleden is gestart. Een van de belangrijkste aspecten hiervan is de lichtgewicht technologie. Met Ex-core 2.0 zijn carbon fiber onderdelen gebruikt, die ervoor zorgen dat de F22 behalve lichter en sterker, ook veiliger en sneller is. Daarnaast zijn het design, de emissies, de actieve en passieve veiligheid en de praktische oplossingen in het interieur opvallende kernwaarden. Voorafgaand aan de release hadden wij de eer gekregen om de F22 te mogen klaarmaken voor de presentatie. Johan heeft de puntjes op de i gezet, om deze prachtbak het stralend middelpunt te maken dat hij verdient te zijn!